torsdag 10 september 2015

Citizen science-projekt för upptäckt av Blåskrabbor



Sea for Society och Göteborgs universitet samarbetar med Sjöfartsmuseet Akvariet i Göteborg om ett nytt övervakningsprogram för att upptäcka eventuella etableringar av blåskrabba längs den svenska kusten.

Skolor kommer att bjudas in att vara med i programmet och får låna all nödvändig utrustning (t ex burar) av Sea for Society. 

Eleverna kommer att fiska av en lokal under några timmar för att se om blåskrabban finns där. Då strandkrabban och blåskrabban skiljer sig åt kan eleverna med lätthet se vilken som är vilken art.

Eleverna kommer sedan att rapportera tillbaks till forskarna som inte själva har möjlighet att fiska av stora områden. Detta är vad man kallar ett citizen science-projekt.

Under dagarna Vrångö-dagarna passade vi på att introducera klasserna för projektet.

1 kommentar:

  1. Adventure Sport är en av de första kollektionerna rolex klocka kopia från NORQAIN, och den skapades med avsikt att vädja till den typ av köpare de hoppas kommer att bli Rolex klocka kopia en livslång samlare. Adventure Sport Auto är verkligen mångsidig och djärv tillgänglig i några fake cartier olika konfigurationer. Modellen på Nordura tygband med läder inre i grått (som det ses i denna artikel) eller blått är priset till 1 830 dollar. Versionen fake IWC på ett stålarmband har en svart urtavla och är prissatt till 1 990 dollar. Den svarta DLC-modellen på khaki Nordura-bandet fake audemars piguet är priset till 2 170 USD. Slutligen prissätts stål och solid rödguld två-ton modell på en gummi rem till $ 4,380. Alla NORQAIN-klockor har två års garanti fake panerai och kan hittas hos återförsäljare som Tourneau, Westime, Bucherer och Govberg. (Vänligen hitta hela fake hublot listan med återförsäljare här.)

    SvaraRadera